Kedves Szülők!


Elérkezett az iskolai beíratások ideje. Összegyűjtöttünk néhány érvet, miért jó, ha a Balla Károly Általános Iskolát választják. 1. Kis létszámú (20 fő alatti) osztályok működnek iskolánkban, így sokkal több figyelem jut a tanulókra. Nagy hangsúlyt fektetünk a differenciált oktatásra, legyen szó akár felzárkóztatásról, akár tehetséggondozásról. Az iskola alapítványának köszönhetően számos versenyen vehetnek részt a tanulók, amit így nem kell a szülőknek finanszírozni.
2. Egyéni órák keretében tudjuk a lemaradást pótolni. Már első osztálytól kezdve külön magyar és matematika differenciált felzárkóztató foglalkozásokat tartunk.
3. Ápoljuk helyi értékeinket, hagyományainkat. Környezetismeret órán tanulmányozzuk például a minket körülvevő erdőt, néptánc foglalkozásainkon a magyar kultúra ápolására fektetjük a hangsúlyt.
4. Rendezett, barátságos körülmények várják a tanulókat. Felújított iskolánk nagy tornateremmel, külön informatikateremmel, hatalmas udvarral rendelkezik.
5. Számtalan programlehetőséget biztosítunk diákjainknak, melyekről a közösségi oldalainkon folyamatosan beszámolunk. Ezek közé tartoznak például szakköreink, a DÖK-nap, Balla-napok, farsangi bál, Mikulás bál, témahetek, projektnapok, Táplálkozási vetélkedő, szavalóverseny, mesemondó verseny, Fenntarthatósági Témahét stb.
6. Közel van, így az utazásra szánt idő minimális. Az önálló közlekedést mihamarabb elsajátíthatja a tanuló.
7. Felkészült pedagógusok oktatják a tanulókat, akik folyamatosan törekednek arra, hogy a gyerekekből kihozzák a legtöbb tudást, és jó kapcsolatot, szeretetteljes légkört alakítsanak ki.
8. Két idegen nyelvet (angol és német) tanulhatnak a gyerekek, akár párhuzamosan is. A fő idegennyelvoktatás az angol, ezt már első osztálytól tanulhatják diákjaink.
9. A sport területén is kiemelkedők vagyunk. Más iskolákkal ellentétben a mindennapos testneveléshez minden adott, tornatermünk erre lehetőséget biztosít, a belső udvaron lévő sportpálya pedig a legnagyobb a monori tankerületben. Több sportág területén is értek el már tanulóink országos szintű eredményeket (birkózás, atlétika, futball).
10. A közösségformálás is fontos számunkra. A legtöbb községi rendezvényen szerepelnek tanulóink. Fontosnak tartjuk az együttműködést különböző szervezetekkel, pl. az önkormányzattal, családsegítő szolgálattal, rendőrséggel, tűzoltósággal stb. Évente családi napot is szervezünk, ahol egyaránt jól érezhetik magukat iskolánk tanulói, szüleik, családtagjaik.
11. Külön kompetencia alapú felvételi előkészítőt tartunk a nyolcadik osztályosoknak.
12. Kiváló statisztikai adatokkal tudjuk bizonyítani, hogy diákjaink évről-évre sikeresen mérettetnek meg a középiskolai felvételiken. Minden évben jut be tőlünk diák 6 osztályos gimnáziumba, volt, hogy hat jelentkezőből négy tanulót is felvettek oda, ami több mint 60%-os eredményt jelent. 13. Minden tanévben ingyenes úszótanfolyamon vesznek részt diákjaink.
14. Interaktív tanulási lehetőségekkel (interaktív táblák, projektorok, számítógépek) biztosítjuk, hogy diákjaink modern környezetben, a 21. század elvárásainak megfelelően sajátítsák el az ismereteket, és ezáltal fejlesszük technológiai készségeiket.
15. Nyomon követjük a pályázati lehetőségeket, több nyertes pályázattal büszkélkedhetünk, melyek segítségével minden évben kirándulásokat és ingyenes nyári tábort tudunk szervezni. A Határtalanul Program keretében minden évben pályázunk, hogy a 7. osztályosokkal Erdélybe utazhassunk egy hétre.
16. Számos tanórán kívüli foglalkozáson vehetnek részt tanulóink. Ilyen például az angol szakkör, néptánc szakkör, sakk szakkör, tömegsport.
17. Minden tanévben szervezünk színházlátogatást, leggyakrabban a Budapesti Operettszínház sikerdarabjait nézzük meg.
18. Iskolánkban elektronikus napló működik, így a szülő korszerűen tudja gyermeke értékeléseit, mulasztásait követni és tartani a pedagógusokkal a kapcsolatot.
19. Igény szerint felügyeletet biztosítunk hétköznapokon 7 órától fél 5-ig.
20. Minden évfolyamon ingyenesen biztosítjuk a tankönyveket.

Ha kíváncsi milyen az élet iskolánkban képekben elmesélve, keresse Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/ballakisk